Current Affairs For Class 8 With Answers 2020

Here you will find Current Affairs GK For Class 8 With Answers 2020 PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Class 8 Current Affairs Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 Current Affairs Questions. Each question has four options followed by the right answer.

Q1. One rank one pension scheme of armed forces has completed how many years of successful journey?

Answer: 5 years.

Q2. Joint coastal security exercise, “Sagar Kavach” held for how many days at Paradip Coast, Odisha?

Answer: Two Days.

Q3. Earth observation satellite EOS-01 launched by whom?

Answer: Indian Space Research Organization.

Q4. Which company appointed Jagbir Singh as its Chief Technology Officer (CTO)?

Answer: Vodafone Idea (Vi).

Q5. To improve the livelihood of the fishing community which state launched Parivarthanam scheme?

Answer: Kerala Government.

Q6. Airtel Payments Bank partnered with Bharti Axa General Insurance to offer which insurance?

Answer: Car insurance.

Q7. Bharti AXA General Insurance company launched #CancerSendsNoNotifications on?

Answer: Social Media.

Q8. How much Ganges river is high on biodiversity with Gangetic Dolphins and Otters?

Answer: 49%.

Q9. ‘2020 World Science Day for Peace and Development’ observed on which date?

Answer: 10 November.

Q10. ‘National Legal service day 2020’ observed on which date?

Answer: 9 November.

Q11.In which state of India the ‘1st solar-based water supply project’ launched?

Answer: Arunachal Pradesh.

Q12. Pakke Tiger Reserve provide Covid-19 insurance to green soldiers launched in which state?

Answer: Arunachal Pradesh.

Q13. ‘Your Best Day Is Today!’ book written by which famous Bollywood actor?

Answer: Anupam Kher.

Q14.Which film is only Indian entry at Tokyo Film Festival?

Answer: ‘Karkhanisanchi Waari’.

Q15. Which is India’s longest single-lane motorable suspension bridge?

Answer: Dobra-Chanti Jhula (suspension) bridge.

Q16. ‘National Legal Services Day 2020’ observed on which date?

Answer: 9 November.


Q17. US presidential elections 2020 won by whom?

Answer: Joe Biden.

Q18. World Urbanism Day 2020 observed on which date?

Answer: 8 November.

Q19. International Day of Radiology 2020 observed on which date?

Answer: 8 November.

Q20. ’13th Urban Mobility India Conference 2020′ organized on which date?

Answer: November 9, 2020.

We hope the given GK Questions for Class 8 Current Affairs Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Class 8 Current Affairs Questions Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.