Current Affairs For Class 7 With Answers 2020

Here you will find Current Affairs GK For Class 7 With Answers 2020 PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Class 7 Current Affairs Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 Current Affairs Questions. Each question has four options followed by the right answer.

Q1. ‘RuPay Festive Carnival’ launched by whom?

Answer: National Payments Corporation of India (NPCI).

Q2. Who became the new Managing Director and CEO of ONGC Videsh Limited (OVL)?

Answer: AK Gupta.

Q3.Which agreement is called as United Nations Framework Convention on Climate Change, dealing with greenhouse-gas-emissions mitigation, adaptation, and finance?

Answer: Paris Agreement or Paris Climate Accord.

Q4. Iconic Indian superhero ‘Chacha Chaudhary’ became the Brand Ambassador for Namami Gange project. This project is related to which river in India?

Answer: National River The Ganga.

Q5.“Plastic Lao MASK LE JAO” initiative launched in which state of India?

Answer: Uttarakhand.

Q6. WhatsApp has partnered with how many Indian banks to process its payment services in the India?

Answer: 5 Banks; State Bank of India, HDFC Bank, ICICI Bank, Axis Bank and Jio Payments Bank.

Q7. PINAKA rocket system in India developed by which organization?

Answer: Defence Research and Development Organization (DRDO).

Q8.Which Indian states announced to set up 400 EV charging stations in the state?

Answer: Andhra Pradesh.

Q9. ‘Serum Institute of India’ deals with which types of products?

Answer: Immunobiological drugs and Vaccines.

Q10. When the ‘World Tsunami Awareness Day 2020’ observed?

Answer: November 5.

Q11. NPCI has finally allowed messaging platform “WhatsApp” to roll out its payments service in the India. What is the full form of NPCI?

Answer: National Payments Corporation of India.

Q12. For COVID-19 vaccine (near about 30 million doses) delivery Bangladesh government signed an MoU with which company in India?

Answer: Serum Institute of India.

Q13.To modernize 150 state-run ITIs, Tata Technologies inked deal with Karnataka state government for Rs _?

Answer: 4,600 crore.

Q14. Axis Bank has acquired over 57,700 shares in which company for Rs 36.38 crore?

Answer: CSC e-Governance Services India Ltd.

Q15. Indian Space Research Organization (ISRO) launched PSLV C49 with how many satellites?

Answer: 10 Satellites.

Q16. Indian film actor ‘Faraaz Khan’ passed away on which date?

Answer: 4 November 2020.

Q17. Who was announced as new brand ambassador Syska Group in October 2020?

Answer: Rajkummar Rao.

Q18. Which country launched 13 satellites in a single rocket (Long March-6 carrier rocket) successfully on November 6, 2020?

Answer: China.

Q19. India received 2nd batch of 3 Rafale Aircraft on which date?

Answer: 4th November 2020.

Q20. ‘National Cancer Awareness Day 2020’ observed on which date?

Answer: November 7.

We hope the given GK Questions for Class 7 Current Affairs Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Class 7 Current Affairs Questions Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.