Current Affairs For Class 6 With Answers 2020

Here you will find Current Affairs GK For Class 6 With Answers 2020 PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Class 6 Current Affairs Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 6 Current Affairs Questions. Each question has four options followed by the right answer.

Q1. Where is the India’s first ‘Tyre park’?

Answer: West Bengal.

Q2.‘Arogya Van’ inaugurated by whom in Gujarat’s Narmada district?

Answer: Prime Minister Shri Narendra Modi.

Q3. To redress pollution complaints ‘Green Delhi’ mobile application launched by whom?

Answer: Chief Minister Arvind Kejriwal.

Q4. India’s first seaplane service launched by PM at where?

Answer: In Gujarat.

Q5. What is the full form of NTPC which is engaged in the business of generation of electricity and allied activities in India?

Answer: National Thermal Power Corporation Limited.

Q6. ‘Life + 36 critical illness Insurance’ plan launched by whom?

Answer: Aegon Life Insurance.

Q7. President of Ivory Coast, Alassane Ouattara, has won how many times the election of President?

Answer: Three times.

Q8. Who is the current Indian Army chief also conferred the honorary rank of General of the Nepali Army by President Bidya Devi Bhandari?

Answer: Nepal.

Q9. ‘Covaxin’ has been developed by the Bharat Biotech in the collaboration with ICMR. What is the full-form of ICMR?

Answer: Indian Council of Medical Research.

Q10.‘F1 Emilia Romagna Grand Prix 2020’ won by whom?

Answer: Lewis Hamilton.

Q11. (AAI) has handed over the Lucknow airport to the Adani group on lease for a period of 50 years. What is the abbreviation of AAI?

Answer: Airports Authority of India.

Q12. To raise awareness, “IITM COVID Game” developed by whom?

Answer: IIT Madras.

Q13. Acquisition of General Insurance Business of Bharti AXA General Insurance Company Limited (Bharti AXA) by which company?

Answer: ICICI Lombard General Insurance Company Limited (ICICI Lombard).

Q14. According to the WWF Water Risk Filter, how many cities in India will face ‘water risk’ by 2050?

Answer: 30 cities.

Q15. Priyanca Radhakrishnan become a minister in which country?

Answer: New Zealand.

Q16.‘World Thrift Day 2020’observed on which date?

Answer: October, 31st.

Q17.‘Women T20 Challenge 2020’ held between which dates?

Answer: 4-9 November 2020.

Q18. India’s first solar powered miniature train launched on which date?

Answer: November 2, 2020.

Q19. Who was appointed as the chairman of Mumbai Port Trust (MbPT) in October-2020?

Answer: Rajiv Jalota.

Q20. ICICI bank partnered with non-profit education platform edX to offer Massive Open Online Courses on which date?

Answer: October 28, 2020.

We hope the given GK Questions for Class 6 Current Affairs Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Class 6 Current Affairs Questions Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.