Current Affairs For Class 5 With Answers 2020

Here you will find Current Affairs GK For Class 5 With Answers 2020 PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Class 5 Current Affairs Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 5 Current Affairs Questions. Each question has four options followed by the right answer.

Q1. Which Indian State give 7.5% reservation to students of state government schools in medical courses?

Answer: Tamil Nadu.

Q2. Who launched ‘Secure Application for the Internet’ (SAI)?

Answer: Indian Army.

Q3. What is the another name of Coronavirus?

Answer: Covid-19.

Q4. World’s first scientoon book “Bye Bye Corona” written by whom?

Answer: ‘Scientoonist’ Dr. Pradeep Srivastava.

Q5. Former prime minister of Turkey, Mesut Yilmaz has passed away on which date?

Answer: Turkey.

Q6. ‘National Unity Day 2020’ observed on which date?

Answer: 31 October.

Q7. Feni bridge to be complete in 2020, connect which two country?

Answer: India to Bangladesh.

Q8. Which Indian State launched ‘Dharani’ Portal in 2020?

Answer: Telangana.

Q9. Which country mostly hit by Coronavirus in 2020?

Answer: United States.

Q10. ‘World Cities Day 2020’ observed worldwide on which date?

Answer: 31 October.

Q11.‘Meri Saheli’ initiative launched by whom?

Answer: Indian Railways.

Q12. What is the Malabar Exercise?

Answer: Trilateral naval exercise.

Q13. Prime Minister Narendra Modi today inaugurated ‘Ekta Mall’ near to the Statue of Unity in which state?

Answer: Gujarat.

Q14. BrahMos supersonic cruise missile successfully test-fired by which country?

Answer: India.

Q15. ‘Gully Boy’ won the Best Original Score at 14th Asian Film Awards. In which country this movie was made?

Answer: India.

Q16. What was the theme of ‘World Cities Day 2020’?

Answer: Valuing Our Communities and Cities.

Q17. When the ‘World Psoriasis Day 2020’observed?

Answer: 29 October.

Q18.‘International Internet Day 2020’ observed by which country?

Answer: 29 October.

Q19. On 31st October, 2020 the ‘Rashtriya Ekta Diwas’ was celebrated for the birth anniversary of whom?

Answer: Sardar Vallabhbhai Patel.

Q20. ‘2020 World Vegan Day’ celebrated on which date?

Answer: 1 November.

We hope the given GK Questions for Class 5 Current Affairs Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Class 5 Current Affairs Questions Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.