Current Affairs For Class 10 With Answers 2020

Here you will find Current Affairs GK For Class 10 With Answers 2020 PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Class 10 Current Affairs Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 10 Current Affairs Questions. Each question has four options followed by the right answer.

Q1. ‘Project Air Care’ launched in which state of India?

Answer: Haryana.


Q2. ‘Boskiyana’ Hindi book on Gulzar has been written by whom?

Answer: Radhakrishna Prakashan.


Q3.Who unveiled the “Statue of Peace” in Rajasthan?

Answer: Prime Minister Narendra Modi.


Q4.According to the rating agency Moody’s projected the GDP of India at which percentage?

Answer: -8.9%.


Q5. Which city in the Uttar Pradesh made second time Guinness World Record by lighting 6,06,569 oil lamps (diyas)?

Answer: Ayodhya.


Q6. ‘World Diabetes Day 2020’ observed on November 14 with the theme of?

Answer: The Nurse and Diabetes.


Q7. 15th East Asia Summit held on which date?

Answer: November 14, 2020.


Q8. World Diabetes day 2020 organized on which date?

Answer: November 14.


Q9. Jharkhand celebrates its foundation day on November 15, 2020. In which year the state was formed by Indian Constitution?

Answer: In 2000.


Q10. When the ‘International day for Tolerance’ was celebrated in 2020?

Answer: November 16, 2020.


Q11. To promote the Indian handicraft, “Local4Diwali” launched by which ministry?

Answer: Ministry of Textiles India.


Q12.India successfully test-fired ‘All-weather Quick Reaction Surface to Air Missile (QRSAM)’ on which date in 2020?

Answer: November 13, 2020.


Q13. Where is the India’s first Sandalwood Museum is being established?

Answer: Mysuru, Karnataka.


Q14.‘Myanmar General Election 2020’ won by which political party?

Answer: National League for Democracy.


Q15. ‘World Kindness Day 2020’ observed worldwide on which date?

Answer: 13 November.


Q16. ‘Turkish Grand Prix 2020’ won by which racing driver?

Answer: Lewis Hamilton.


Q17. Who won the ‘Capital Foundation National Award 2020’?

Answer: Dr Narinder Dhruv Batra.


Q18. ‘National Press Day 2020’ observed on which date?

Answer: November 16.


Q19. When the ‘World Day of Remembrance for Road Traffic Victims’ was observed?

Answer: November 15.


Q20. Cambridge Dictionary has named which word as Word of the Year 2020?

Answer: Quarantine.

We hope the given GK Questions for Class 10 Current Affairs Questions PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Class 10 Current Affairs Questions Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.