CBSE Class 8 English It so Happened Book Lesson 6 “The Fight” Multiple Choice Questions (MCQs) with Answers

CBSE Class 8 English It so Happened Book Lesson 6 “The Fight” Multiple Choice Questions (MCQs) with Answers

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 8 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. Ranji discovered a pool in the forest in the season which was

(a) very hot
(b) very cold
(c) rainy
(d) autumn

Answer: (a) very hot


Q2. The lesson ‘The fight’ is written by __.

(a) Ruskin Bond
(b) Rabindranath Tagore
(c) T.S. Eliot
(d) None of the Above

Answer: (a) Ruskin Bond


Q3. The water in the pool was

(a) transparent
(b) dirty
(c) translucent
(d) clear

Answer: (c) translucent


Q4. Ranji had been less than a month in _.

(a) Rajputana
(b) Rajpur
(c) Raipur
(d) Raebareli

Answer: (b) Rajpur


Q5. In the Rajputana Ranji had known

(a) better pools
(b) similar pools
(c) muddy pools
(d) no pools

Answer: (c) muddy pools


Q6. Which season was it in the place he had just moved to?

(a) Summer
(b) Winter
(c) Autumn
(d) Spring

Answer: (a) Summer


Q7. Ranji met Suraj at the pool on the

(a) first day
(b) second day
(c) third day
(d) fourth day

Answer: (b) second day


Q8. “ The water had a gentle __, and you could see the smooth round pebbles at the bottom of the pool.”

(a) Transparency
(b) Clarity
(c) Translucency
(d) Flow

Answer:(c) Translucency


Q9. Ranji was taken aback at the

(a) friendliness of Suraj
(b) strength of Suraj
(c) hostility of Suraj
(d) capacity of Suraj to swim

Answer: (c) hostility of Suraj


Q10. Where did the small stream that fed the pool come from?

(a) Plains
(b) Hills
(c) Sea
(d) Not mentioned in the story

Answer: (b) Hills


Q11. While Suraj called himself a Warrior, Ranji said that he was a

(a) gentle boy
(b) student
(c) Rajput
(d) Fighter

Answer: (d) Fighter


Q12. What held the water in the pool and not let it dry like the pools in plains?

(a) Cluster of rocks
(b) Greenery
(c) The forest
(d) People living in that area

Answer: (a) Cluster of rocks


Q13. When the Warrior slapped the Fighter

(a) the Fighter ran away
(b) the Fighter cried
(c) the Warrior ran away after it
(d) the Fighter pushed a hard fist into his face

Answer: (d) the Fighter pushed a hard fist into his face


Q14. What type of pools had he seen earlier?

(a) Clear, translucent
(b) Sticky, muddy
(c) Sticky, clear
(d) Translucent, muddy

Answer:(b) Sticky, muddy


Q15. The Fighter and the Warrior had a frenzied struggle for about

(a) five minutes
(b) 15 minutes
(c) twenty minutes
(d) half an hour

Answer: (a) five minutes


Q16. Had he ever seen a pool so clear, cool and inviting?

(a) Yes
(b) No
(c) Maybe
(d) Not mentioned in the story

Answer: (b) No


Q17. After the fierce struggle both the boys were

(a) angry
(b) desperate
(c) tired
(d) excited

Answer: (c) tired


Q18. How would you describe the other boy?

(a) Little older than Ranji
(b) Taller than Ranji
(c) Thickset
(d) All of the Above

Answer: (d) All of the Above


Q19. At home Ranji could not conceal that he

(a) had been swimming
(b) had been fighting
(c) was beaten
(d) would fight again

Answer: (b) had been fighting


Q20. What behaviour was Ranji prepared to deal with, with the other boy?

(a) Hostile
(b) Friendly
(c) Rude
(d) None of the above

Answer:(b) Friendly


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems


MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Chapter 1: How the Camel Got His Hump
Chapter 2: Children at Work
Chapter 3: The Selfish Giant
Chapter 4: The Treasure Within
Chapter 5: Princess September
Chapter 6: The Fight
Chapter 7: The Open Window
Chapter 8: Jalebis
Chapter 9: The Comet 1
Chapter 10: The Comet 2


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment

error: Content is protected !!